Kalabári piton-Calabaria reinhardti

A kalabári piton Afrikában honos.A fenőtt állatok 90-110 cm hosszúak.Kedveli a magasabb párát, ezért terráriumát érdemes napont permetezni.Aljzatnak a balti tőzeg tökéletesen megfelel. A talajba előszeretettel beássa magát. Táplálására pattogós egér megfelel. Megriasztáskor testét összetekeri, fejét elrejti, lekerekített farkát, amely megtévesztésig hasonlít a fejre, teste fölé emeli.Alapszíne barna, melyet narancssrága foltok díszítenek.Tojást rak, fészekalját 1-4 tojás alkotja.