Falakó óceáni boa-Candoia bibroni australis

Tartása és táplálása megegyezik az Óceáni boánál(Candoia carinata) leírtakkal.Méretük eléri 1.5 métert. A nőstények nagyobbak, mint a hímek. Fánlakó életmódot folytat. Színezete és mintázata rendkívül változékony. A fiatal példányok gyíkokat, békákat fogyasztanak. A felnőtt példányok zömében kisemlősöket fogyasztanak. Az óceáni boákra jellemző a színváltoztatás.
Falakó életmódja miatt, magasabb terrárium szükséges számára.